Kalaspyssla med Karin

Varje kalas behöver ju såklart en tårta med gräddad sockerkaksbotten och färska jordgubbar. För att få lite mer smak på fyllningen funkar våra klämmisar perfekt.

Kalasig jordgubbstårta

Varje kalas behöver ju såklart en tårta och jag gjorde en enkel gräddvariant med sockerkaksbotten och färska jordgubbar. För att få lite smak på fyllningen använde jag minstingens goda klämmis, puré med jordgubb och banansmak. Det roligaste med kalas tycker jag är alla dekorationerna så jag gick all in med miniballonger, pappersfigurer på grillpinnar och pärlade bokstäver, de tål kladd och är lätta att torka av och använda igen.

Ladda ner pysslet här eller följ instruktionerna nedan. 

Att göra en gräddtårta med jordgubbar fylld med Minstingen klämmis:

DU BEHÖVER: Sockerkaksbotten, grädde, jordgubbar, klämmis med jordgubb och banan och florsocker om man önskar.

GÖR SÅ HÄR:
Vispa grädden och blanda i en klämmis med jordgubb och banan. Hacka ner några jordgubbar i mindre bitar och stryk på blandningen på de två mellersta lagren av tårtan. Stryk på resten av grädden på toppen och sidorna av tårtan och dekorera med färska jordgubbar. Pudra över lite florsocker för dekoration.

       

Att göra grattisdekoration av rörpärlor:

DU BEHÖVER: Rörpärlor, pärlplatta, strykjärn, bakplåtspapper, grillpinnar och lim eller limpistol.

GÖR SÅ HÄR:
Pärla dina bokstäver på en pärlplatta, vill du ha de runda fina pärlorna framåt kan du pärla bokstäverna spegelvänt så du stryker och fixerar dem på baksidan. Använd ett strykjärn utan ånga på hög värme och fixera pärlorna med ett bakplåtspapper emellan. Låt bokstäverna svalna och pressa dem under något tungt, tex en bok. Limma sedan fast bokstäverna på grillpinnar med lim eller en limpistol.

Att göra tårtfigurer av papper:

DU BEHÖVER: Skrivare, papper, sax, grillpinnar och lim eller limpistol.

GÖR SÅ HÄR:
Gör roliga och enkla figurer av papper till tårtan. Skriv ut fina bilder på födelsedagsbarnet eller något som det gillar, minstingens djur tex. Skriv ut bilderna på lite tjockare papper, klipp ut med en sax och fäst en grillpinne på baksidan med lim eller limpistol. Det blir extra festligt med en liten partyhatt av papper på djuren, eller hur?

      

/Kreativa Karin 
Här hittar ni Karin på Instagram