Sedan 2011 har bloggen Hormoner & Hemorrojder gjort succé genom att skildra småbarnslivet på ett träffsäkert och humoristiskt sätt. Vardagshaverier, föräldrafiaskon och meltdowns - föräldraskapet all inclusive. Minstingens månadskrönika är även den fylld av oretuscherade reflektioner och igenkännande vardagshändelser ur (småbarns)livet.

09. Välkommen höst!

Nog för att jag gläds åt att temperaturen har droppat från sommarens rekordnivåer, men samtidigt vittnar denna svala, ljuvliga luft om någonting annat:

VERKLIGHETEN ÄR TILLBAKA! 

Hörde jag en simultan suck eller var det ett lättnadens andetag? 

Hursomhelst, nu är det slut på glassfrossa, solbränna och brygghäng. Väckarklockor ställs, shorts rensas bort och man inser att barnens höstskor från i fjol är lika urvuxna som ens gamla studentstass.

Ryggsäck, jympakläder, regnbrallor, ombyteskläder och lusmedel. Inköpslistor skrivs och betas av. Projekt planeras och inleds optimistiskt i förhoppningen att höstluften ska mota bort sommaren mañanamentalitet. Sen står man där med en halvt organiserad garderob, ett nästan vikt tvättberg, ett i tanken ommålat barnrum och en kalender som sakta men säkert fylls upp.

För egen del blev jag så upprymd av att känna sval luft mot min hud, känslan av nystart som hösten så tydligt förmedlar, att jag genast kände att jag skulle ta tag i följande ”små” projekt:

  1. Ha med mättande och nyttig frukost till jobbet
  2. Ha matlåda med till jobbet
  3. Läsa en bok
  4. Lyssna på alla (ja, alla) sommarprat jag missat
  5. Börja träna igen
  6. Börja äta vegetariskt
  7. Måla om hela lägenheten
  8. Fixa förvaringssystem till sovrummet
  9. Röja upp i källarförrådet

Första måndagen på jobbet hade jag förvisso goda chanser att uppfylla punkt 1 på listan om det inte vore för det opålitliga minnet som säkerställde att overnight oats-burken blev kvar på köksbänken hemma. Dag två, tisdagen, imponerade jag inte på mig själv eller någon annan då jag glömde lunchlådan i kylskåpet hemma.

Häromdagen tog jag mig till färgaffären och valde lite ängsligt men omsorgsfullt ut två perfekta nyanser till sovrum och barnrum. Provmålade hemma och insåg imponerande fort exakt hur operfekta de blev på en yta större än provkartans dryga kubikdecimeter.

Idag fick jag med en matlåda till jobbet. Fylld med (jättegod) köttgryta. I helgen som var tänkte jag träna men prioriterade istället något annat. Vad? Det minns jag inte.   

Nog för att hösten sveper in med nystartens vindar. Samtidigt som hela vardagsmaskineriet ska vevas igång med allt vad det innebär. Nu sitter jag här med provmålade väggar, en än så länge digital förvaringslösning och känner att jag kanske ska ta det lite lugnt istället? Att dagligen få iväg barnen till skola/förskola och mig själv till jobbet, alla i helt och rent skick.

Det är väl ett lagom höstprojekt om något?

/Tessan från Hormoner & Hemorrojder