Sedan 2011 har bloggen Hormoner & Hemorrojder gjort succé genom att skildra småbarnslivet på ett träffsäkert och humoristiskt sätt. Vardagshaverier, föräldrafiaskon och meltdowns - föräldraskapet all inclusive. Minstingens månadskrönika är även den fylld av oretuscherade reflektioner och igenkännande vardagshändelser ur (småbarns)livet.

03. Vi wrestlar in våren!

Efter VAB kommer solsken! Och i takt med att solens strålar snart tinar våra knoppar och kroppar, kommer energin åter. Se så, upp och sträck och #väljglädje! Nu ska maskineriet rassla igång, precis till att Vinter-OS (äntligen) är över.

Men okej. Med en fysisk kapacitet på cirka fyra procent av Kallas eller Hansdotters, ska vi ränna efter våra vildingar som älgar runt på vårpigga ben. Det kanske inte är jättelockande just nu, när svetten rinner redan vid påklädning.

Men, här bjuds vi på en alldeles unik möjlighet: nämligen att leka sig i form. Nej, det ger måhända inga lukrativa sponsorkontrakt och den mediala uppståndelsen kring dina insatser kan vara något ljummen. Men dina avkommor lär utgöra en entusiastisk hejarklack!

Hemma hos oss är framförallt två OS-grenar ruskigt poppis och återkommer långt mer frekvent än vart fjärde år. Inte sällan var fjärde minut.

Om den förstfödde får välja är det hästhoppning som gäller. Allt i vårt hem utgör potentiella hinder. Paraplyer, stövlar, sittpuffar, bandyklubbor, väskor och kastruller. Vi har givetvis även byggt avancerade vattenhinder med hjälp av kvastskaft och skålar med vatten. Sen är det bara att ge sig av i full galopp.

Får den något kortare sin vilja igenom är det brottning som står på schemat. Den klassiska grekisk-romerska stilen kombineras sömlöst med den inte så klassiska amerikanska wrestlingtraditionen. Utförs med fördel på matta eller i säng. Det bökas och stånkas, svingas och kramas. Kraftfullt och intensivt oavsett viktklass.

Ofta uppmanas man som förälder delta i bägge grenar som en annan duathlet (GÖR OM DET DU, CHARLOTTE KALLA!). Du tvingas därtill utstå stränga tillrättavisningar, godtyckliga regler och oschyssta tävlingsvillkor och du kan närsomhelst behöva avbryta för en kisspaus, oavsett hur bra du ligger till.

Sen ligger du där med bultande hjärta bland ihopkorvade lakan, klibbig av svett efter ett imponerande kombinationspass av hästhoppning och några ronder brottning. Endorfinerna pumpar och kidsen är nöjda.

En klassisk win-win-situation. Vem behöver en OS-medalj i ett sånt läge? 

/Tessan från Hormoner & Hemorrojder